Kunkel anker cellenbeton PBD

Kunkel anker cellenbeton PBD uitgelicht.

Een echte krachtpatser is dit Kunkel anker cellenbeton PBD, met daarnaast een supersnelle en eenvoudige manier van bevestigen in cellenbeton! Het enige anker op de Nederlandse markt met zowel uitwendig- én inwendig draad, in M6, M8, M10 en M12 uitvoeringen, waarbij een gat voorboren niet nodig is.

Voordelen van het PBD anker:

  • Montagesnelheid
  • Schoon werken
  • Geen drukspanning
  • Ook inwendig draad
  • Hoogste toelaatbare belasting
  • Direct volledig belastbaar
  • Met functiebehoud

De montage
Het anker bestaat uit twee delen, de conus en het spreidelement. Bij stap 1 wordt de conus met behulp van het bijbehorende hulpwerktuig in de beton geslagen. Er hoeft géén gat voorgeboord te worden, dit heeft als voordelen dat er schoon gewerkt kan worden zonder boorstof én het is snel want dit is een handeling minder.
Stap 2 is het plaatsen van het spreidelement over de ingeslagen conus, deze wordt bij stap 3 met behulp van hetzelfde hulpwerktuig ingeslagen. Het anker is geplaatst, bij stap 4 kan de gekozen bevestiging plaatst vinden zonder dat een wachttijd in acht genomen moet worden.
Op bovenstaande afbeelding is een anker met uitwendig draad gebruikt, de werkwijze voor het bevestigen van een anker met inwendig draad is hetzelfde!

Doordat het spreidelement over de conus wordt ingeslagen en de conus de spreiding teweegbrengt snijden de vier vleugels in de cellenbeton, dit zorgt ervoor dat er geen "holle" ruimte in de cellenbeton ontstaat. Op onderstaande afbeelding is dit goed te zien. Door het snijden van de vleugels ontstaat er geen drukspanning in het montage gat.

De verschillende uitvoeringen
Het anker met inwendig draad is er in vier uitvoeringen, M6-M8-M10 en M12 uitvoering.
Het anker met uitwendig draad, inclusief onderlegschijf en moer, is er in M6-M8 en M10 uitvoering. Met drie draad lengtes/klembereik, 10mm-20mm en 30mm. Op aanvraag is de M8 uitvoering ook leverbaar met 50mm of zelfs 100mm klembereik!

De toegestane belasting en functiebehoud
De toelaatbare belasting (onder elke willekeurige hoek met een zekerheidsfactor van 4 tot 5) is gelijk voor zowel de inwendige als de uitwendige variant. Het anker in de uitvoering M6 en M8 mag tot 110 KG belast worden. De uitvoering M10 en M12 mag tot 160 KG belast worden. Deze waardes maakt dat het anker een echte krachtpatser is! Daarnaast hebben de ankers functiebehoud, daar waar brandveiligheidseisen worden gevraagd is dit cellenbeton anker een uitstekende keuze.

Heeft u over het Kunkel anker cellenbeton PBD vragen, of heeft u een andere vraag met betrekking tot uw bevestiging neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze op het gebied van bevestigingen!

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

© 2024 BK Verankeringstechniek - Algemene voorwaarden | Privacyverklaring
Schulten Media